Kiderült, hol adták át kézbesítésre a levélszavazatokat a Vajdaságban

2022. június 30. – 08:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három hónappal a választások után, mindenféle kitérők és elutasítások után kiadta az adatokat a szerb posta arról, hogy kikkel kötött szerződést, milyen kondíciókkal és milyen címen adták át számukra az áprilisi választásokra kiállított vajdasági levélszavazatokat a kézbesítéshez – az információkat a Szabad Magyar Szó szerezte meg.

Azt írják, a szövevényes igénylés végén kiderült, hogy

  • a szerb posta levelenként két dinárt fizetett a CMH-irodának a kézbesítésért (ez 80 ezer csomaggal számolva összesen 160 ezer dinár lehet);
  • a levélszavazási csomagokat azonban nem a CMH-iroda címén, hanem a Trg Žrtava Fašizma 9., azaz a Fasizmus áldozatainak tere 9.-en adták át a CMH-irodának. Ezen a címen található a Vajdasági Magyar Szövetség, valamint a Magyar Nemzeti Tanács irodája is.

Ezek azért fontos információk, mert a Vajdasági Magyar Szövetség a Fidesz helyi szövetségese, és ahogy korábban a lap írta, több vajdasági településen is az ő aktivistáik kézbesítették az április 3-i magyarországi országgyűlési választás és országos népszavazás szavazólapjait. Több olyan üzenet is érkezett hozzájuk, hogy egyes településeken az aktivisták nem kiviszik a szavazólapokat, hanem Messengeren értesítik a szavazópolgárokat, hogy fáradjanak be a helyi irodába, és ott adják le a szavazatukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!