30 év börtönre ítélték R. Kellyt

2022. június 29. – 21:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A New York-i szövetségi bíróság 30 év börtönre ítélte az R&B énekes R. Kellyt, fenntartva a bíróság tavalyi döntését, amiben zsarolás és szexkereskedelem vádjában
találták bűnösnek. Az 55 éves Kelly védői 10 év börtönt kértek, az ügyészség pedig 25 év fölötti büntetést – a bíróság tehát utóbbi felé húzott az ítélettel. Kelly a 90-es években volt igazi szupersztár, 75 millió lemezt adott el, három Grammy-díjat nyert el. Legnagyobb slágere az I believe I can Fly volt.

A tárgyalás öt héten át tartott, és több tanút is meghallgattak, akik eskü alatt vallották, hogy Kelly bántalmazta és szexuálisan zaklatta őket. Előkerült az az 1994-es történet is, amikor az énekes feleségül vette az akkor 15 éves énekesnőt, Aaliyah-t, miután elhitette vele, hogy terhes.

A tárgyaláson sok szó esett arról, hogy Kellyre a börtön mellett kivessenek-e pénzbüntetést. A védői szerint ez felesleges, és az énekes amúgy is elszegényedett, nem tudna fizetni; míg a vád ragaszkodott ahhoz, hogy jogdíjakból a mai napig milliós bevételei vannak.

Kelly kilenc hónapja van letartóztatásban, és azóta a teljes jogi csapatát lecserélte. A védője jelenleg az a Jennifer Bonjean, aki Bill Cosbyt is védte a szexuális zaklatásos ügyében. A tárgyalás során 14 órán át faggatták pszichológusok, akiknek Kelly gyerekkori traumákra hivatkozott védekezésként: azt mondta, 6-7 éves korában a nővére és a család főbérlője szexuálisan zaklatta, és ez később hiperszexualitáshoz, a szexuális vágyai fölötti kontroll elveszítéséhez vezetett.

Az énekest a New York-i ítélethirdetés után átszállítják Chicagóba, ahol augusztusban egy újabb tárgyalása kezdődik, ezúttal gyerekpornográfia lesz a vád.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!