Túl sok majonéz került a szendvicsébe, lelőtte a Subway dolgozóit egy férfi Atlantában

2022. június 28. – 10:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 26 éves nő meghalt, egy 24 éves pedig megsérült, amikor egy elégedetlen vásárló rájuk támadt vasárnap este fél hétkor egy atlantai Subway gyorsétteremben. A férfi azt sérelmezte, hogy túl sok majonéz került a szendvicsébe. A lövöldözés idején a súlyosan megsérült, de még életben lévő dolgozó ötéves lánya is az étteremben volt, írja a Washington Post.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi azután nyitott tüzet, hogy „nem tudta megoldani a konfliktust”. Az érintett alkalmazottak három hete kezdtek a Subwayben. A hatóságok egy 36 éves atlantai férfit tartóztattak le a gyorsétteremtől nem túl távol, miután kaptak egy fülest.

A gyorsétterem egyik tulajdonosa, Willie Glenn beszélt arról, hogy a támadónak az volt a baja, hogy túl sok majonéz került a szendvicsbe. Charles Hampton Jr. rendőrfőnök-helyettes a riportereknek azt mondta: nagyon frusztrálják az olyan fegyvertulajdonosok, akik nem tudnak megfelelő döntéseket hozni egy pillanatnyi indulat hevében, és ezzel örökre tönkreteszik más családok életét.

„Szeretném a fegyveres erőszakra irányítani a fókuszt. Igen, ez egy szendvics, de ennél sokkal fontosabb, hogy ez az ember egy olyasvalaki, aki nem tudta megoldani a konfliktust, nem tudott csak úgy elsétálni, megbeszélni azt…(…)” – fogalmazott.

Atlantában 2022-ben eddig 70 emberölés történt, ez 19 százalékkal magasabb arány az előző év azonos időszakához képest. 2021-ben összesen 160 emberölést regisztráltak, ez a szám 1996 óta nem volt ilyen magas.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!