A látogatók szeme láttára verték szét az ékszeres vitrint a holland művészeti vásáron

2022. június 28. – 16:16

frissítve

A látogatók szeme láttára verték szét az ékszeres vitrint a holland művészeti vásáron
A tolvajok által betörött vitrin üvege a TEFAF vásáron – Fotó: Youtube

Másolás

Vágólapra másolva

Egy elegánsan öltözött férfi kalapáccsal vert szét egy vitrint Maastricht városában egy nemzetközi művészeti vásáron (The European Fine Art Fair – TEFAF) a látogatók szeme láttára, miközben három társa védte őt – ez látható a videón, ami a keddi akcióról készült, és többek között a Mail Online is publikált.

A felvételen az látható, ahogy egy sapkás férfi egy kalapácsnak tűnő tárggyal elkezdi ütni a vitrint, őt pedig három hasonlóan öltözött, kalapos, szemüveges társa veszi körbe.

A látogatók közül egy férfi felkap egy vázát és úgy tűnik, hogy meg akarja akadályozni őket, de erre a három tolvaj fegyvernek látszó tárgyat vesz elő, amitől az illető hátrálni kezd.

Miután a tolvajok megszerezték a zsákmányt – amiről egyelőre nem egyértelmű, hogy micsoda –, elfutnak a helyszínről.

„Hirtelen arra gondoltam, hogy el kell menekülnöm. Édesanyám egy kicsit távolabb volt, így felkaptam őt, és az első kijárathoz rohantunk”

– mondta egy szemtanú.

Arthur Brand nyomozó szerint a rablók kelet-európaiak lehettek:

„A puszta bátorság, hogy a zsúfolt TEFAF-on rablást kövessenek el, és kalapáccsal támadjanak vitrinekre, sapkával és bajusszal álcázva magukat, engem kelet-európai módszerre emlékeztet.”

A holland média szerint a szétvert vitrinben egy londoni ékszerüzlet kiállított tárgyai voltak. A rablás után a közönség tagjait gyorsan evakuálták a vásár területéről. A rendőrség két gyanúsítottat letartóztatott az eset után, kettőt még keresnek.

A TEFAF nevű vásárt egy maastrichti kongresszusi központban rendezték meg, ahol a drága művészeti és ékszerkiállítások a világ minden tájáról vonzzák a vásárlókat és a gyűjtőket. A vásár a tervek szerint június 25–30-ig tart.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!