Brit védelmi minisztérium: Leválthattak több magas rangú orosz parancsnokot

2022. június 25. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Kijött a brit védelmi minisztérium naponta megjelenő hírszerzési összegzése az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeiről. Azt állítják, június eleje óta több magas rangú vezetőt is eltávolíthattak az orosz hadsereg „kulcsfontosságú” szerepköreiből, például Andrej Szerdjukovot, a légideszant erők (VDV) parancsnokát, és Alekszandr Dvornikovot, a Déli Hadseregcsoport parancsnokát.

Dvornikovról valószínűsítik, hogy egy ideig az általános műveleti parancsnoki feladatokat is ellátta a háborúban. A Déli Hadseregcsoport komoly szerepet játszik az orosz hadsereg donbaszi offenzívájában, élére pedig a britek szerint most az a Szergej Szurovikin kerül, akinek karrierjét 30 éve korrupcióval és brutalitással kapcsolatos vádak övezik.

A védelmi minisztérium úgy látja, az orosz páncélos erők lassú, de folyamatos előrenyomulásának tekintetében az ukránok „átértékelhetik” a Szeverodonyeck-Liszicsanszk szektor védelmét.

Az ukrán hadsereg pénteken adta fel teljesen a hetek óta ostromlott, teljesen szétlőtt Szeverodonyecket, Liszicsanszkot pedig már három oldalról fenyegeti az orosz bekerítés. Liszicsanszk az utolsó nagyobb, ukrán ellenőrzés alatt álló város Luhanszk régióban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!