Zelenszkij bejelentkezett a Glastonbury fesztiválon: „Bizonyítsátok be, hogy a szabadság mindig győz!”

2022. június 24. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

Javában zajlik a Glastonbury fesztivál több százezer résztvevővel az Egyesült Királyságban. A bulizók pénteken egy rendhagyó műsorszámot is megtekinthettek, bejelentkezett ugyanis Zelenszkij ukrán elnök, akinek videóüzenetét hatalmas kijelzőkön játszották le.

Az elnök azt mondta, hogy az ukrajnai civilek is „élvezni akarták a szabadságot és ezt a csodálatos nyarat”, de nem tudták, mert „a legszörnyűbb dolog” történt velük. Arról beszélt, meg akarja állítani a háborút, mielőtt az „tönkreteszi az emberek életét Európa, Afrika, Ázsia és Latin-Amerika más országaiban”.

Zelenszkij fő üzenete az volt, hogy azért fordul a fesztiválozókhoz támogatásért, mert „a Glastonburyn van jelen a szabadság a legnagyobb koncentrációban ezekben a napokban”. „Kérlek, osszátok meg ezt az érzést mindazokkal, akiknek a szabadságát támadás éri. Terjesszétek az igazságot Oroszország háborújáról! Segítsetek az ukránoknak, akik kénytelenek elhagyni otthonukat a háború miatt.” – mondta. A videóbeszédet azzal fejezte be, hogy most „minden napot emberi életekben mérnek. Minél többen csatlakoznak hozzánk a szabadság és az igazság védelmében, annál hamarabb ér véget Oroszország háborúja Ukrajna ellen. Bizonyítsátok be, hogy a szabadság mindig győz!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!