Az oroszok Liszicsanszk körbekerítésével próbálkoznak

2022. június 24. – 07:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„félelmetes csúcspont felé közeledik” a két kulcsfontosságú kelet-ukrajnai városért vívott küzdelem, mivel az orosz erők megpróbálják bekeríteni a Liszicsanszkot védő ukrán csapatokat – állítják helyi tisztviselők.

Oroszország a Luhanszkban még ukrán ellenőrzés alatt álló két város, Szeverodonyeck és Liszicsanszk elfoglalására törekszik nagy erőkkel, az állandósult harcok mindkét félnek súlyos veszteségeket okoznak. Az orosz csapatok az elmúlt két hétben sikerült folyamatosan nyomulnak előre. Szergej Haidai, a luhanszki régió kormányzója elmondta, hogy elfoglalták a Liszicsanszktól délre fekvő Loskutivka települést, ez pedig az ukrán csapatok elszigetelésével fenyeget.

Mivel az egész város az orosz tűz hatósugarában van, a liszicsanszki ukrán csapatok új hadállásokba vonulhatnak vissza, hogy elkerüljék a csapdába esést – írta Hadaj a Telegramon.

Az oroszok által támogatott szakadárok viszont azt közölték a Tass beszámolója szerint, hogy Liszicsanszk máris be van kerítve és el van vágva az utánpótlástól, miután Oroszország elfoglalt egy utat, amely a várost ukrán ellenőrzés alatt álló területekkel köti össze.

(The Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!