A Kreml európai belügynek tekinti a Moldova és Ukrajna uniós tagjelöltségét

2022. június 24. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője sajtótájékoztatót tartott, ahol szóba került az is, hogy mit szól Moszkva Ukrajna és Moldova uniós tagjelöltségéhez.

Peszkov szerint ez a téma európai belügy. Azt mondta, Oroszország és az európai blokk kapcsolatát már „nagyon nehéz lenne tovább rontani”. „Nagyon fontos számunkra, hogy ezek a folyamatok ne okozzanak további problémákat számunkra, és ne okozzanak további problémákat az érintett országok velünk való kapcsolataiban” – tette hozzá.

Moldovával kapcsolatban külön megjegyezte, hogy a volt szovjet ország „európaibb akar lenni, mint maguk az európaiak”. „Azt hiszik, hogy az európaiak annál jobban fogják kedvelni őket, minél oroszellenesebbnek tűnnek.”

Peszkov reagált arra is, hogy a német gazdasági miniszter a Spiegelnek adott interjújában azt pedzegette, lehetséges, hogy a Gazprom által felépített Északi Áramlat 2 gázvezeték részeit a Balti-tenger partján átalakítanák LNG-terminállá. A szóvivő szerint ha ezt meglépi Németország, az ügy jogi úton folytatódik (szó szerint azt mondta, „onnantól már az ügyvédek dolga lesz”).

(The Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!