Egy golyóálló mellénybe öltöztetett majom is meghalt egy mexikói lövöldözésben

2022. június 22. – 11:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találtak egy golyóálló mellénybe és terepmintás dzsekibe öltöztetett, bepelenkázott pókmajmot Mexikóban egy lövöldözés után. A mexikói hatóságok és az egyik leghírhedtebb mexikói drogkartell, a La Familia Michoacana tagjai között múlt héten tört ki lövöldözés, amelynek végén tizenegy gengsztert találtak holtan, írja az Indsider.

A Mexico Daily Post szerint a majom a hírhedt La Familia Michoacana drogkartell egy huszonéves tagjáé volt, őt több lövedékkel a testében találták holtan a lövöldözés után, mellkasán ott feküdt a kismajom is, szintén holtan.

Az internetet bejárta a fotó a golyóálló mellénybe, terepmintás dzsekibe öltöztetett, pelenkás kismajomról, a mexikói hatóságok pedig megerősítették a kép hitelességét.

A mexikói drogkereskedők gyakran tartanak egzotikus állatokat házi kedvencként, leginkább státuszszimbólumként, illetve erejük, rangjuk jelzéseként.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom