Az oroszok elfoglaltak egy ukrán várost Szeverodonyeck közelében

2022. június 20. – 12:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erőknek sikerült elfoglalniuk a stratégiai fontosságú Szeverodonyecktől keletre fekvő Metelkine városát, közölte Szerhij Hajdaj, Luhasznk megye ukrán kormányzója. Azt is elmondta, hogy az oroszoknak még mindig nem sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonni Szeverodonyecket, hiába állítják ennek ellenkezőjét. A város nagy részét uralják, de nem az egészet, jelentette ki.

Elsősorban az ipari negyedben és a külső kerületekben folynak harcok. Hajdaj szerint intenzívebbé váltak az orosz tüzérségi és légitámadások a térségben. Korábban úgy nyilatkozott a kormányzó, hogy Szeverodonyeckben „ádáz csata folyik minden egyes házért, mindennap többtucatnyi megszálló hal meg az utcai harcokban”.

Szeverodonyecket hónapok óta ostromolja az orosz hadsereg. A városnak azért van stratégiai jelentősége, mert elfoglalásával az oroszok átvehetik a teljes ellenőrzést a luhanszki régió felett, amely egyike annak a két keleti tartománynak, amelyre Moszkva a szakadárok nevében igényt tart. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt egy alkalommal, hogy a Szeverodonyecknél vívott csata kimenetele meghatározhatja, hogyan alakul a háború a keleti fronton.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!