Gyerektartást köteles fizetni egy louisianai nő az őt megerőszakoló férfinak

2022. június 19. – 10:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy louisianai nőt arra kötelezett a bíróság, hogy gyerektartást fizessen annak a férfinak, aki ellen korábban azért tett feljelentést, mert 16 éves korában megerőszakolta és teherbe ejtette. A nő feljelentésével a sheriffhivatal hibájából nem foglalkoztak eddig, időközben ugyanakkor a férfinak ítélték a most már tizenéves gyerek teljes felügyeleti jogát – írja a Business Insider.

Crysta Abelseth 16 éves volt, amikor 2005-ben egy bárban találkozott az akkor 30 éves John Barnesszal. A nő elmondása szerint a férfi azt ígérte neki, hogy hazafuvarozza, ehelyett azonban a saját házába vitte, és megerőszakolta. A férfi annak ellenére tagadja, hogy nemi erőszakot követett volna el, hogy

Louisiana államban a törvény szerint 17 éves kor a szexuális beleegyezés legalsó korhatára.

Abelseth teherbe esett, de ekkor még nem jelentette az esetet a hatóságoknak. Az apaságot a bírósági iratok szerint később DNS-teszt igazolta. A Barnes öt évvel később szerzett tudomást arról, hogy gyereke született, ekkor bíróságra ment a felügyeleti jogért, amit eredetileg 50-50 százalékban osztott meg a bíróság a két szülő között.

2015 júliusában Abelseth büntetőfeljelentést tett Barnes ellen az illetékes seriff hivatalánál. A nő a feljelentésében részletesen beszámolt a nemi erőszakról, és azt állította, hogy Barnes megfigyelte és zaklatta őt, de a seriffhivatal nem lépett az ügyben, egészen addig, amíg az nyilvánosságra nem került.

A nő történetéről azután számolt be egy helyi tévé, miután idén teljesen elvették tőle a gyereke felügyeleti jogát és gyerektartásfizetésre kötelezték. Barnesnak van egy webes cége, amelynek honlapján a helyi rendőrség is szerepelt ügyfélként, de ezt az információt eltávolították, miután a WBRZ beszámolt Abelseth történetről.

A sheriffhivatal a tévériport után közölte, hogy annak idején nem a megfelelő alosztályhoz került Abelseth feljelentése. Egy Facebook-posztban azt írták: „Abszolút elszúrtuk ezt, el kell ismernünk a hibát.” A hivatalnak ugyanakkor az az álláspontja, hogy ez a hiba a korábbiakban sem okozott és a jövőben sem okoz majd semmilyen problémát.

A nemi erőszak kivizsgálása most átkerült a louisianai ügyészség hatáskörébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!