Banánok között találtak 840 kg kokaint Csehországban

2022. június 19. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Banános dobozokban 840 kilogramm kokaint találtak az alkalmazottak két csehországi szupermarketben. Az egzotikus gyümölcs mellett felfedezett kábítószer összértéke 68 millió font, ami 32 milliárd forintnak felel meg.

Az ország északi részén található Jicin és a Rychnov nad Kneznou nevű városok boltjaiba a Guardian cikke szerint valószínűleg véletlenül küldték az értékes drogszállítmányt még múlt hét pénteken.

A cseh rendőrség kábítószerellenes egységének vezetője szerint a kokain feltehetőleg Közép-Amerikából érkezett. A hatóság a térség meg nem nevezett országainak szerveivel működik együtt az ügyön, miközben átvizsgálják Csehország azon boltjait, ahová ezzel a szállítmánnyal jött áru.

A héten az olasz rendőrség Triesztben foglalt le 4,3 tonna kokaint, amelynek utcai értéke 214 millió font. Ez minden idők egyik legnagyobb európai drogfogásának számít, a sikeres akcióhoz az olasz rendőrség együttműködött az Egyesült Államok belbiztonsági szolgálatával. A hatóságok rajtaütése komoly csapást jelenthet a kolumbiai Gulf Klánra, a dél-amerikai ország legnagyobb drogkartelljére. m