Levágta a felesége kezét egy indiai férfi, mert attól félt, hogy a nő elhagyja őt, miután munkát kapott

2022. június 9. – 07:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy indiai férfit Nyugat-Bengál keleti államban, miután állítólag levágta felesége jobb kezét, hogy így akadályozza meg az asszony munkavállalását – írja az Independent.

A brit lap szerint egy 26 éves, Bardhamán közelében élő férfi, Sher Mohammed Sheikh a 23 éves feleségének, Renu Khatunnak a kezét vasárnap kora reggel, két barátja segítségével vágta le, miközben a nő még aludt. A támadáshoz használt fegyvert még nem sikerült megtalálni.

A levágott kezű nőt a férje vitte be a kórházba, aki ezután a tettestársaival együtt elmenekült. A katwai rendőrség kedd este közölte, hogy a szökésben lévő Sheikhet a bűntársaival együtt letartóztatták.

A Hindustan Timesnak az ügyet vizsgáló rendőrőrs egyik tisztviselője azt mondta, az előzetes vizsgálatok arra jutottak hogy a nő egy állami kórházban kapott munkát, de a férfi nem akarta, hogy a felesége elvállalja ezt, attól tartott ugyanis, hogy egy másik városba helyezhetik át.

A pár 2017-ben házasodott össze, a nő 2018-ban szerzett ápolói diplomát Kalkuttában. Ezt követően egy durgapuri magánkórházban dolgozott ápolónőként. A rendőrség szerint Sheikh, aki egy kis élelmiszerboltot vezetett a szüleivel együtt, mindig is ellenezte, hogy a nő dolgozott, és gyakran kínozta is a feleségét.

A helyi rendőrség közleménye szerint a megcsonkított Khatunt jelenleg egy durgapuri kórházban ápolják, és stabil az állapota. A nő most bal kézzel tanul írni, és az államfőtől kéri, hogy segítsen neki kormányzati állást találni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!