Több mint 4000 kiló kokaint foglaltak le a hatóságok Triesztben

2022. június 7. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

4,3 tonna, vagyis 4300 kiló kokaint foglaltak le az olasz hatóságok Trieszt kikötőjében, ez volt az egyik legnagyobb drogellenes razzia Európában – írja az MTI.

A lefoglalt drog piaci értéke körülbelül 240 millió euró, vagyis több mint 93 milliárd forint. Emellett a rendőrség lefoglalt kb. 778 millió forintnyi készpénzt és 38 millió forint értékben járműveket.

A hatóságok 38 embert vettek őrizetbe, akik között többen más európai ország állampolgárai, egyikőjük pedig kolumbiai. Az olasz hatóságoknak a szlovén, horvát, bolgár, holland és kolumbiai rendőrök is segítettek a rajtaütésben.

A nyomozás több mint egy évig tartott, ennyi idő alatt sikerült levezetni a kokain útját a dél-amerikai termelőktől az európai kereskedőkig. A hatóságok olyan szállítmányok után kutattak, amelyeket 2021 májusa és 2022 májusa között indítottak útnak Kolumbiából.

Az eredményes nyomozás érdekében a hatóságok alkalmazottjai beépültek a drogkereskedelemmel foglalkozó csoportokba. Nem csak a kokain útját nyomozták le, hanem az is kiderült, hogy Olaszországban a kokainkereskedelem hírhedt bűnbandákhoz köthető Veneto, Lombardia, Lazio és Calabria tartományban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!