Rejtélyes tűszurkálós támadások történtek európai szórakozóhelyeken

2022. június 2. – 18:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban már több mint 300-an tettek feljelentést, mert tűvel szurkálták őket szórakozóhelyeken, a brit, belga és holland hatóságok is nyomoznak hasonló ügyekben – írja az AP hírügynökség alapján a Time.

Orvosok is segítik a rendőröket, hogy kiderítsék, mivel fecskendezhették be az áldozatokat – már ha valóban fecskendőkről, és nem például gombostűkről van szó. A szórakozóhelyek és a hatóságok azon is dolgoznak, hogy felhívják a bulizók figyelmét a furcsa esetekre.

A 18 éves Tomas Laux május negyedikén elment egy koncertre Lille-be. Fogyasztott „némi alkoholt és marihuánát”, bulizott, majd hazament. Mikor hazaért, szédülni kezdett, megfájdult a feje, és észrevett egy zúzódást és egy tűszúrás nyomát a karján.

A tünetek másnap sem enyhültek, úgyhogy elment orvoshoz, onnan pedig a sürgősségire. HIV- és hepatitisztesztet is végeztek rajta, mindkettő negatív lett. Pont úgy, mint a többieknek, akik hasonló tünetekkel és tűszúrással mentek orvoshoz.

A francia rendőrség 302 bejelentést kapott, több miatt is nyomoznak, de még nincs se gyanúsított, se tű, se indíték. Egyik áldozat sem számolt be nemi erőszakról, bár egyikőjüket kirabolták.

Két áldozat szervezetében GHB-t találtak, de azt akár az italukba is belekeverhették. Egy megkérdezett orvos szerint nem valószínű, hogy a drogot fecskendővel adták volna be az áldozatoknak, mert az egy több másodperces művelet, amit valószínűleg észrevettek volna. Vannak kórházak, ahol már felkészültek az ilyen esetekre. Azonnal letesztelik azokat, akik ilyen panaszokkal mennek be, és a vérüket és a vizeletüket öt napig megőrzik, hátha feljelentést akarnak tenni.

Nem mindig ugyanazok a tünetek. Van, hogy csak szúrásnyom van, de szédülés nincs. A rendőrség még nem talált elég hasonlóságot az esetek között ahhoz, hogy következtetéseket tudjanak levonni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!