Közmunkára ítélték a macskáját megverő francia focistát

2022. június 1. – 13:41

Közmunkára ítélték a macskáját megverő francia focistát
Macskának öltözött demonstráló a bíróság előtt – Fotó: Rasid Necati Aslim / Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ítéletet hozott az illetékes londoni bíróság szerdán Kurt Zouma ügyében. A francia futballista még februárban került be a hírekbe azzal, hogy megrúgta, megpofozta a macskáját. A West Ham United francia futballistája emiatt pénzbüntetést kapott a csapattól, de aztán számolt vele az edző a következő meccsen, ami tovább borzolta a kedélyeket.

Zoumára a történtek miatt 180 óra közmunkát szabott ki a bíróság, és egyúttal megszabták, hogy öt évig nem tarthat macskát – írja a France24.com.

A francia hátvédet egyébként egy ismerőse vagy családtagja videózhatta le, miközben az otthonában elég durván elbánt a macskájával, a felvétel szerint ledobta az állatot, és még a levegőben belerúgott, majd később pofon is vágta.

Zouma az eset után arról beszélt, tudja, hogy nincs bocsánat a tettére, de ő mégis elnézést kér, soha többé nem fog előfordulni ilyesmi, és korábban sem volt jellemző rá ez a magatartás, elszigetelt esetről van szó, mondta. A bajnoki meccsen, amikor Zouma ütközött az ellenfél egyik játékosával, és a lábát fájlalva a földre terült, a közönség egy része azt kezdte skandálni, hogy „ezt érzi a macskád is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!