Orosz reakció az uniós olajembargóra: Találunk más vevőt

2022. május 31. – 08:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő éjjel hosszas huzavona után megszületett a megállapodás az orosz olaj embargóját is magában foglaló hatodik uniós szankciós csomagról Oroszország ellen. A döntést a maga módján Orbán Viktor miniszterelnök is üdvözölte (mert teljesültek a magyar feltételek), és Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök is örömét fejezte ki (mert egyáltalán megszületett a döntés).

Ez utóbbira reagált a Twitteren Mihail Uljanov, aki a bécsi székhelyű nemzetközi szervezetekben képviseli Oroszországot: „Ahogy [Von der Leyen] tegnap helyesen mondta, Oroszország találni fog más importőröket. Figyelemre méltó, hogy most ellentmond saját tegnapi kijelentésének. A gondolkodásmód nagyon gyors változása azt jelzi, hogy az EU nincs jó állapotban” – írta.

Nem teljesen világos, hogy Uljanov pontosan milyen ellentmondásra gondolt, hiszen a bejegyzésben, amelyre reagált, Von der Leyen mindössze annyit állított, hogy az embargó „az év végéig gyakorlatilag mintegy 90 százalékkal fogja csökkenteni az Oroszországból az EU-ba irányuló olajimportot”.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!