Két év lezárás után újraindul a turizmus Japánban

2022. május 28. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

Japán két év után enyhít a beutazási szabályain, és ismét fogadja 98 ország turistáit – írja a BBC.

Néhány korlátozás azonban megmarad, így az is, hogy a turisták szervezett utazás keretében látogathatnak az országba, hivatalos idegenvezetők kísérik őket.

A japán külügyminisztérium bejelentette, hogy június 10-től túracsoportok léphetnek be az országba. A közel 100 országot és régiót, köztük az Egyesült Királyságot is, három kockázati kategóriába sorolják – piros, sárga és kék – ezek határozzák meg, hogy a látogatók megkerülhetik-e a karanténintézkedéseket vagy sem.

Március óta egyébként már fogadnak üzleti útra országba érkező külföldieket, de korlátozott számban, napi tízezret, ezt a számot június 1-től megduplázzák.

Japán 2019-ben 31,9 millió külföldi látogatót fogadott, ami új rekord volt, és 2020-ban, amikor a nyári olimpiai játékokat tervezték megtartani, 40 millió látogatóra számítottak. A világjárvány miatt ez nem jött össze, és Tokió végül 2021-ben zárt ajtók mögött tartotta meg az olimpiát.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom