Összecsaptak a szurkolók a Konferencia-liga döntője előtt Albániában

2022. május 25. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Olasz és holland szurkolók csaptak össze egymással a szerdai Konferencia-liga döntője előtt Albánia fővárosában, Tiranában, írja a BBC.

A szurkolók üvegpalackokkal botokkal, kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták egymást és a rendőröket.

Összesen tizenkilenc rendőr sérült meg, egyiküket késsel is megszúrták.

Tíz albán, olasz és holland állampolgár sérüléseit kellett ellátni. Hatvan randalírozót – negyvennyolc olaszt és tizenkét hollandot – állítottak elő, nyolcvan olasz szurkolót szerda hajnalban kitoloncoltak a durresi tengeri kikötőn keresztül.

Az Európa-liga döntőjében az olasz Roma és a holland Feyenoord fog játszani egymás ellen. A kupadöntő Albánia történetének egyik legrangosabb sporteseménye, ezért a szerdát munkaszüneti nappá nyilvánították, a főváros nagyobb útjait pedig lezárták. A szerda esti mérkőzés játékvezetője a romániai Kovács István lesz.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom