Boris Johnson az oroszellenes szankciók fontosságát hirdetve gratulált Orbánnak

2022. május 24. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Johnson brit és Kiriákosz Micátokisz görög miniszterelnök is gratulált Orbán Viktornak kormányalakítása alkalmából, tájékoztatta kedden az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófönöke.

Boris Johnson a két ország közti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről írt levelében. A brit miniszterelnök kiemelte az orosz szénhidrogénekre kivetendő szankciók fontosságát, ugyanakkor elismerte, hogy Magyarországnak egyedülálló kihívásokkal kell szembenéznie az ország energiabiztonsága tekintetében. Ehhez felajánlotta országának támogatását.

Boris Johnson brit miniszterelnök egy londoni kormányülésen 2022. május 24-én – Fotó: Daniel Leal / POOL / AFP
Boris Johnson brit miniszterelnök egy londoni kormányülésen 2022. május 24-én – Fotó: Daniel Leal / POOL / AFP

A görög miniszterelnök gratulációjában azt írta, bízik abban, hogy a két ország kétoldalú és európai szintű együttműködése hozzájárul „közös biztonságunk és jólétünk biztosításához”.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom