11 férfit szabadított ki egy 10 éves lány, miután segélykérő üzenetet talált egy bankjegyen Kínában

2022. május 24. – 07:07

Másolás

Vágólapra másolva

A 10 éves kínai lány egy 20 jüanos (kb. 1000 forint) bankjegyen bukkant rá a segélykérő üzenetre. A rendőrség végül a segítségével mentett ki 11 férfit, akiket állítólag egy piramisjátékot folytató banda tartott fogva, írja a Yahoo.

A bankjegyre azt írták, hogy 11 embert tartanak túszként egy épület harmadik emeletén, amelyet fegyveres bandatagok őriznek. A lány családja hétfőn riasztotta a rendőrséget, a rendőrök pedig azonosították és kimentették a férfiakat.

Néhány áldozat több mint hat hónapig volt fogságban, és állítólag azzal csalták őket csapdába, hogy stabil munkahelyet ígértek nekik. Munkahely helyett azonban bezárták őket az épületbe, és arra kényszerítették őket, hogy piramisjátékhoz szervezzék be családtagjaikat és barátaikat. Amikor az őrök nem figyeltek, az egyik túsz segélykérő üzenetet írt egy bankjegyre, majd kidobta az utcára, hátha valaki megtalálja.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom