Nemi erőszakkal vádolja két nő az új francia kormány szolidaritási miniszterét

2022. május 23. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Mediapart nevű független francia lap hozott le a hétvégén egy cikket, amelyben Nicolas Sarkozy pártjának, a Les Républicainsnak a tagját, Damien Abadot vádolja két nő nemi erőszakkal. Abad a francia választások utáni új kormány szolidaritási minisztere is, írja a Le Monde.

A két nő azt állította, hogy a férfi 2010-ben és 2011-ben nemi erőszakot követett el ellenük. Damien Abad a lapnak azt válaszolta, hogy „minden szexuális kapcsolata, amit valaha létesített, egytől egyig a kölcsönös beleegyezésen alapultak”. Abad azt is leírta válaszában, hogy veleszületett betegsége miatt amúgy is jelentősen csökkent mozgásképessége van, „fizikailag képtelen lenne elkövetni az ellene felhozott vádakat”.

A francia Alkotmányozó Nemzetgyűlés tagja, Christophe Castaner azt mondta a lapnak, hogy semmit sem tudtak ilyen esetről, és azt tanácsolta a nőknek, hogy tegyenek feljelentést. A francia miniszterelnök, Elisabeth Borne is hasonlóan azt reagálta, hogy nem tudtak semmiről.

A francia Szocialista Párt első titkára, Olivier Faure azt nyilatkozta, hogy „meg kell hallgatnunk a nők szavait”. Faure hozzátette, Abad lemondását követeli, mint fogalmazott „egy olyan kormány ugyanis, amely a nők elleni erőszak felszámolását tette céljává, nem engedheti meg, hogy ilyen tagja legyen”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!