Öt hónap után találták meg egy eltűnt horvát férfi holttestét Belgrádban

2022. május 19. – 13:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták annak a horvát fiatalembernek a holttestét, akit december óta kerestek, miután eltűnt Belgrádban – írja a szerb Blic.

Matej Periš holttestét a Dunában találták meg, személyazonosságát DNS-vizsgálattal derítették ki. A halál pontos oka egyelőre ismeretlen.

Periš öt hónappal ezelőtt, december 30-án tűnt el éjszaka a szerb fővárosban – írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. A horvát fiatalember a Gotik nevű szórakozóhelyről, egy rövid ujjú pólóban indult el, kétszer is megpróbált taxiba szállni, de a Szávához is elsétált, majd eltűnt.

A Szabad Magyar Szó által megszólaltatott igazságügyi szakértő szerint a szerb belügy nagy hibát vétett a nyomozás során. Periš barátai hiába jelentették be másnap reggel a rendőrségen a férfi eltűnését, a rendőrség azt javasolta nekik, hogy járják körbe a kórházakat, hátha ott megtalálják a barátjukat, miközben ezt a belügy fél órán belül kideríthette volna telefonon keresztül. A fiatalembert harminc órával az eltűnését követően kezdték keresni, a horvát rendőrség pedig csak 11 nappal az eltűnése után érkezett meg Belgrádba, hogy segítse a nyomozást.

A szerda reggel megtalált holttesten pontosan ugyanazok a ruhadarabok voltak, amelyeket Periš is viselt eltűnésekor – írta a Blic. A férfit eddig is keresték a folyókban, de a vízben búvárok csak érintés alapján tudnak tájékozódni, a test pedig fennakadhatott az egyik híd lábánál. A szakértők szerint a holttest azért jött fel a Duna felszínére, mert felmelegedett a levegő, és erős szél fújt Belgrád környékén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!