Letartóztattak egy brit konzervatív képviselőt nemi erőszak gyanúja miatt

2022. május 17. – 23:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Scotland Yard letartóztatott egy brit parlamenti képviselőt hét éven át tartó nemi erőszak és szexuális zaklatás bűncselekményének gyanújával – írja a Sky News.

A brit rendőrség közleményben erősítette meg, hogy egy 50 év körüli férfit tartóztattak le szeméremsértés, szexuális erőszak, nemi erőszak, bizalmi pozícióval való visszaélés és közhivatallal visszaélés gyanújával. A férfi a Konzervatív Párt tagja, és őrizetben marad mindaddig, amíg az állítólag 2002 és 2009 között, Londonban elkövetett cselekmények ügyében tart a nyomozás.

Chris Heaton-Harris tory frakcióvezető felszólította az érintettet, hogy maradjon távol a parlamenttől, amíg a vizsgálat folyik ellene. A nyomozás lezárulta előtt más kommentárt nem ad a párt az ügyben.

A rendőrség 2020-ban kapta meg azokat jelentéseket, amelyek a képviselő által állítólag elkövetett bűnöket részletezik, ezek alapján indult el a vizsgálódás. Ha nem is ennyire súlyos ügyekről van szó mindig, de a brit parlamentben egyáltalán nem ritka, hogy szexuális jellegű visszaéléssel vádolnak képviselőket: a Sunday Times múlt heti összesítése szerint jelenleg összesen 56 olyan honatya van, akit ilyen gyanúsítások értek, a vádak a helytelen megjegyzésektől súlyosabb vétségekig terjednek.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom