Egymillió kannabiszpalántát osztogatnak szét ingyen Thaiföldön

2022. május 13. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió tő kannabiszpalántát fog júniusban ingyen szétosztogatni a lakosság körében a thaiföldi kormány – jelentette be az egészségügyi miniszter Anutin Charnvirakul. Az ország egész Délkelet-Ázsiában elsőként dekriminalizálta a marihuánát, és a most életbe lépő új szabályozással párhuzamosan szeretné bátorítani az otthoni termesztést.

Thaiföldön júniustól bárki termeszthet otthon kannabiszt, ha ezt bejelenti a megfelelő kormányszervnél, viszont a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz további engedélyek kiváltása szükséges. A miniszter szerint a legális kannabisztermesztés éves szinten 10 milliárd baht (kb. 100 milliárd forint) bevételt hozhat az ezzel foglalkozóknak, illetve az államnak.

A CNN-nek nyilatkozó szakértő szerint ugyanakkor az új szabályozás elég fura. Az otthon termesztett marihuánát kizárólag orvosi célú felhasználással engedélyezi fogyasztani, a rekreációs használata továbbra is illegális. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy akinek az orvos kannabiszos teát vagy hasonló készítményt ír fel bármilyen problémájára, az legálisan fogyaszthat ilyet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!