Kolumbiai nászútján gyilkolták meg a paraguayi drogellenes ügyészt

2022. május 11. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Fegyveresek meggyilkolták a szervezett bűnözéssel és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó paraguayi ügyészt kedden egy kolumbiai tengerparton, írja a BBC. Marcelo Pecci ügyész áprilisban vette feleségül Claudia Aguilera újságírónőt, nászútjukat töltötték Baru szigetén.

Pecci felesége órákkal a lövöldözés előtt jelentette be az Instagramon, hogy gyermeket vár.

A támadók jet skivel érkeztek a szálloda privát strandjára, majd rálőtték a párra és egy biztonsági őrre. Aguilera és az őr is sértetlenül úszta meg a támadást. Aguilera az El Tiempo újságnak elmondta, hogy az egyik támadó kétszer lőtt rá a férjére, egyszer az arcán, egyszer pedig a hátán találta el.

Augusto Salas, a Paraguayi Ügyészek Szövetségének elnöke kijelentette: a gyilkosok a kolumbiai maffiára jellemző módon végezték ki áldozatukat.

A kolumbiai és a paraguayi rendőrség vizsgálja a gyilkosság körülményeit, valamint az Egyesült Államok tisztviselői is segítik a nyomozást – nyilatkozta a kolumbiai rendőrfőkapitány.

Pecci szervezett bűnözésre, kábítószer-kereskedelemre, pénzmosásra és a terrorizmus finanszírozására szakosodott ügyészként több több nagy horderejű ügyön dolgozott. Korábban az egykori brazil labdarúgó, Ronaldinho elleni eljárásban is közreműködött. A focistát 2020-ban azért tartóztatták le, mert hamis iratokkal próbált meg beutazni Paraguayba.

Mario Abdo Benítez paraguayi elnök a Twitteren ítélte el az ügyész elleni merényletet. Hozzátette, megkettőzi Paraguay erőfeszítéseit a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass