Alkoholt kínálna egy yorki baltadobópálya, kiakadt a rendőrség

2022. május 10. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Napokon belül határoz a yorki városi tanács a Hilt in York nevű baltadobóközpont beadványáról, amiben a hely üzemeltetői alkoholárusítási engedélyt kérnek. Az önkormányzat hivatalnokai és a rendőrség tart a dologtól, azt mondják, ebben az esetben mindenképp nagyobb veszélyben lennének a központ dolgozói és vendégei is.

A baltadobás egyre népszerűbb Európa északi országaiban, így az Egyesült Királyságban is egyre több pálya nyílik, ahol a vendégek baltákat dobálhatnak egy falapra festett céltáblára. A Hilt in York 2019-ben nyitott, és azóta balesetmentesen működik – persze ez a koronavírus miatt az utóbbi években elrendelt lezárásokkal nem is volt olyan nagyon nehéz.

Mackenzie Davis kanadai színésznő egy amerikai baltadobópályán – Fotó: Rachel Murray / 2019 Getty Images
Mackenzie Davis kanadai színésznő egy amerikai baltadobópályán – Fotó: Rachel Murray / 2019 Getty Images

A központ üzemeltetői a városi tanácshoz intézett beadványukban azt írják, csak 1 vagy maximum 2 italt adnának egy el egy-egy vendégnek, ennél többet a 75 perces foglalkozásokon nem is innának, márpedig a pályákat maximum 75 percre lehet kibérelni. A Hilt üzemeltetői ígérik, nem adnának el alkoholt láthatóan részegen érkező vendégeknek, és nagyon szeretnék az engedélyt, hiszen már így is versenyhátrányba kerültek a környező települések balatadobópályáival szemben, közülük ugyanis több már szerzett alkoholárusítási engedélyt.

A Guardiannek Jackie Booth rendőrőrmester azt mondta, a rendőrség azért nyújtott be ellenkérelmet, mert nem lehet meghatározni, melyik vendég mennyi alkoholtól rúg be annyira, hogy ne tudjon biztonságosan baltát dobni. A rendőrség kiemelte azt is, hogy a térségben a Hilten kívül egyetlen baltadobópály a működik, és arra is pontosan ugyanolyan alkoholszabályok vonatkoznak, mint a Hiltre, ezért nem értik, miért lenne versenyhátrányban a cég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!