Koronavírusos Jens Stoltenberg NATO-főtitkár

2022. május 10. – 22:54

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírussal fertőződött meg Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkára – írja az MTI. A 63 éves, norvég származású főtitkárnak enyhe tünetei vannak, be van oltva, sőt, emlékeztető oltást is kapott. Szóvivője szerint ugyanakkor a belga járványügyi előírások értelmében Stoltenberg a következő napoknak otthonából fogja ellátni hivatali teendőit.

Ami biztos, hogy NATO-külügyminiszterek hétvégi tanácskozásán nem tud majd részt venni, mivel a belga egészségügyi szabályok szerint a fertőzötteknek hét napra karanténba kell vonulniuk. Az ülést így várhatóan a főtitkárhelyettes Mircea Geoana fogja majd vezetni.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass