Több mint 50 kiló kokaint találtak egy eszméletlen búvár mellett egy ausztráliai folyóparton

2022. május 10. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Nyomozást indított Új-Dél-Wales állam rendőrsége, miután egy búvárruhában lévő, eszméletlen férfit és több mint 50 kiló kokaint találtak a Hunter folyó partján az ausztráliai Newcastle-ben. A búvár életéért a rátaláló civilek mellett a kiérkező mentősök is küzdöttek, de nem sikerült megmenteni, a helyszínen meghalt.

A rendőrség közlése szerint a búvár teste körül több csomagban, kb. 20 millió ausztrál dollár, azaz kicsit több mint 5 milliárd forint értékű kokaint találtak (Ausztráliában nagyon drága a kokain). A rendőrség egyelőre nem teljesen biztos benne, hogy a drága búvárruhát viselő ismeretlen férfi halála és a kokain egy ügyhöz tartozik, de persze valószínűnek tartják.

Fotó: Új-Dél-Wales rendőrség
Fotó: Új-Dél-Wales rendőrség

A rendőrség és a határőrség kedden folytatja a Hunter folyó érintett szakaszának átkutatását.

Az ausztráliai Newcastle-höz óriási teherkikötő tartozik, amiben elsősorban szenet szállító hajók fordulnak meg. A kikötő nincs messze onnan, ahol a búvárt és a drogot megtalálták.

A helyi rendőrség képviselője az ABC-nek azt mondta, a ügyben biztosan többen érintettek, mint a halott búvár, valószínűnek tartják, hogy a férfit társai egyszerűen ott hagyták meghalni a folyóparton, vagy éppen azért menekültek el, mert rosszul lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!