Már két civileket kimenekítő busz is elhagyhatta a mariupoli acélgyárat

2022. május 6. – 19:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az állami kézben lévő RIA orosz hírügynökség szerint már két civileket szállító busz is elhagyhatta a mariupoli Azovsztal acélgyárat – írja a Guardian.

Az első buszon 12 ember ült, köztük gyerekek. A második buszon 13 civilt evakuáltak, köztük egy gyereket.

A Reuters beszámolója szerint az evakuált civileket szállító buszok érkeztek az oroszok ellenőrzése alatt álló Bezimenn városába is. Ott a Nemzetközi Vöröskereszt és az ENSZ képviselői kísérték a kimenekítetteket. A bezimenni befogadóközpont még több Azovsztalból kimenekített civil érkezésére számít.

Korábban az ukránok azzal vádolták az orosz csapatokat, hogy az evakuáció idejére kötött tűzszünet során egy autóra páncéltörő fegyverrel lőttek.

A mariupoli acélgyár pincerendszerében az elmúlt hónapokban rengeteg civil keresett menedéket. Miután a várost bevették az orosz csapatok, az Azovsztal maradt az ukrán ellenállás utolsó bástyája. Ahogy az oroszok ostrom alá vették az üzemet, az itt megbújt lakosság sorsa egyre bizonytalanabbá vált, volt, aki egy hónapig nem is látott napfényt, mert nem lehetett feljönni a pincékből. Az acélgyárban bujkáló civilek beszámolóiról itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!