Boris Johnson: Zelenszkij a modern kor egyik legelképesztőbb vezetője

2022. május 6. – 08:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Áldás Ukrajnának és a világnak”, illetve „katasztrófa Putyinnak”, hogy Volodimir Zelenszkij vezeti Ukrajnát, az ukrán elnök „valóban a modern idők egyik legelképesztőbb vezetője” – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök a Brave Ukraine (bátor Ukrajna) című londoni jótékonysági eseményen, amelyen Ukrajna humanitárius megsegítésére gyűjtöttek pénzt.

„Nem számít, hogy Putyin mit próbál tenni Ukrajna népével […], soha nem fogja megtörni a lelküket […]. Soha nem fogja legyőzni azokat a fékezhetetlen fegyveres erőket, amelyek már visszaverték az orosz hadsereget Kijev kapujából, és ezzel a 21. század legnagyobb fegyveres hőstettét hajtották végre”

– mondta Johnson.

„Ezért vagyok biztosabb benne, mint valaha, hogy Ukrajna győzni fog. Ukrajna szabad lesz, és a szuverén Ukrajna újra felemelkedik. És éppen azért, mert ez a harc annyira egyértelmű és ahogy én látom, minden erkölcsi kétértelműség nélküli, a szabadság és az elnyomás, a demokrácia és a zsarnokság, a függetlenség és az imperializmus, a fény és a sötétség, a jó és a rossz közötti harc, ezért gondolom, hogy olyan mélyen szól hozzánk”.

Johnson azt is elmondta, hogy addig fokozzák az Ukrajnának nyújtott segítséget, amíg csak az országnak erre szüksége van.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!