25 ezer forintot kért a Ryanair a helyszíni becsekkolásért az utasaitól, holott a honlapjuk nem is működött

2022. április 30. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

Fejenként 55 fontot, átszámítva körülbelül 25 ezer forintot számolt fel a Ryanair az utasainak reptéri becsekkolásért, miközben pénteken órákig nem működött sem a társaság honlapja, sem az applikációjuk – írja a brit The Telegraph.

Az utasok a Twitteren kezdtek el panaszkodni, sokan posztolták screenshotjaikat arról, hogy az applikáció csak egy hibaüzenetet ír ki nekik. Egy Rhys nevű Twitter-felhasználó azt írta, neki több mint 200 eurót kellett fizetnie a rodoszi repülőtéren csak azért, mert a Ryanair weboldala nem volt elérhető. Mivel az utasok így nem tudták online hozzáadni csomagjaikat a jegyükhöz,

a Ryanair munkatársai a beléptetésnél megbüntették őket az extra fedélzeti poggyászok miatt.

James Daley, a brit Fairer Finance fogyasztói érdekvédelmi csoport tagja elmondta: „Nem lehet helyes, hogy egy légitársaság a saját hibái miatt bünteti az ügyfeleit. Sőt, ez egyértelműen sérti a fogyasztóvédelmi törvényeket és rendeleteket. A Ryanairnek azonnal kártalanítania kell a megterhelt ügyfeleket, és ha ezt nem hajlandó megtenni, a Versenypiaci Hatóságnak készen kell állnia a beavatkozásra. ”

A Which? fogyasztói csoport felmérése szerint a közelmúltban a Ryanair az egyik legrosszabb ügyfélélményt nyújtó légitársaságnak bizonyult. Más légitársaságok mellett tavaly a brit Verseny- és Piacfelügyelet is vizsgálatot indított ellene, mert nem volt hajlandó visszatéríteni azoknak az ügyfeleknek a pénzét, akik a lockdown miatt nem tudtak repülni. Ez egyébként nem az első eset, amikor hasonló történik, a Ryanair 2018 novemberében is eljátszotta már, hogy saját hibája miatt büntette meg az ügyfeleit.

A sajtó kérdéseire a cég egyelőre nem válaszolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!