Már egy amerikai áldozata is van a háborúnak

2022. április 30. – 08:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai harcokban elesett az első amerikai, akiről a közvéleményt tudomást szerzett a New York Times beszámolója szerint. A Kentucky állambeli Willy Joseph Cancel Jr., 22 éves extengerészgyalogos korábban a büntetés-végrehajtásban dolgozott, de márciusban bevonult önkéntesként harcolni az ukrán hadsereg oldalán. A héten bekövetkezett haláláról telefonon értesítették a családját, az információt a nagybátyja erősítette meg a sajtónak.

Az USA külügyminisztériuma pénteken közölte, hallották a Cancel haláláról szóló jelentéseket, és konzuli segítséget nyújtanak a családjának. „A család iránti tiszteletből ebben a nagyon nehéz időszakban nincs további bejelenteni valónk” – mondta Jalina Porter, a minisztérium szóvivője. „Azt is szeretnénk megismételni, hogy az amerikai állampolgárok ne utazzanak Ukrajnába az aktív fegyveres konfliktus idején”.

A CNN szerint nincs arról pontos információ, hány amerikai harcol összesen Ukrajnában, de az ukrán közlés szerint több mint 20 ezer külföldi önkéntes vesz részt a harcokban több mint 50 országból.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!