Az ukrán vezérkar szerint a keleti fronton tartja magát az ukrán hadsereg

2022. április 30. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna hivatalos közlése szerint habár friss orosz csapatok is érkeznek a keleti országrészt támadni, egyelőre sikerrel tartja vissza az előrenyomulást az ukrán hadsereg az érintett frontokon.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb közleménye szerint az orosz hadsereg határhoz közeli falvakat vett célba az ország északkeleti sarkában. Ezeken a részeken több hete alig volt harci aktivitás. Izjum térségében pedig erősödik az orosz katonai jelenlét, állítólag eddig a távol-keleten állomásozó orosz csapatokat vontak össze itt. A vezérkar azt állítja, az ukrán védelem egyelőre tartja magát itt és sikerrel akadályozza, hogy az oroszok áttörjenek Liman felé, ami egy fontos vasúti csomópont. Limant pénteken az oroszok már rakétázták is, a közlemény szerint egy vadászgépet sikerült lelőniük az ukránoknak.

Az elmúlt 24 órában összesen 14 ellenséges támadást vertek vissza az ukrán egységek a donyecki és luhanszki régiókban, miközben a támadásokban elpusztult húsz lakóház és két iskola is – közölte a vezérkar.

Popasznából pénteken 31 embert evakuáltak, de két buszra, amelyeken menekülők ültek, rálőttek az oroszok, és azóta sem sikerült kapcsolatba lépni a járművekben utazókkal – mondta Szerhij Hajdaj, a luhanszki területi katonai közigazgatás vezetője.

(via CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!