Marco Polo útját járja végig Velencétől Pekingig egy 72 éves olasz nő

2022. április 27. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nekivág a Marco Polo szülehelyétől, Velencétől Pekingig vezető 22 ezer kilométeres Selyemútnak egy 72 éves olasz nő – írja az MTI. A 30 éve megszállott túrázó Vienna Cammarota az útját a békének szenteli. Ezért magával visz egy ukrán és egy olasz zászlót is a 15 országot érintő útra, ahová legkorábban 2025 decemberére érkezhet meg.

Az olasz nő az elmúlt 30 évben több országot is végiggyalogolt, köztük Tibetet, Palesztinát, Izraelt, a dél-amerikai Patagóniát, Madagaszkárt, legutóbb pedig Olaszország déli régióinak középkori városait. Most a Selyemúton keresztül jut majd el Kínába, vagyis azon az úton, amelyet a híres felfedező, Marco Polo is megtett 1271-ben, 17 évesen. Marci Polo akkor Velencéből indulva jutott el Ázsiába, ahol több mint két évtizedet töltött, és amely utazásokból írt könyvét a világ egyik legnépszerűbb olvasmányaként tartják számon.

Cammarota a tervek szerint Észak-Olaszországból Szlovénián keresztül Horvátország, Szerbia, Bulgária, Törökország, Grúzia, Irán, Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kirgizisztán, Kazahsztán és Mongólia érintésével jut majd el Kínába, amelynek során családja is meglátogatja, ha egy adott helyen több napot is eltölt.

Cammarota az út végére a 75. életévét is betölti majd. Mivel tisztában van az út nehézségeivel, a változó terepviszonyokkal és az időjárási körülményekkel, egy GoPro kamerát és egy olyan telefont is magával visz, amelynek applikációjával az orvosával is kapcsolatba tud majd lépni.

Az asszonyt, aki a kulturális örökség megőrzésére alakult Archeoclub Italia nagykövete, Marco Polo útja mellett Goethe 1786-88-as olaszországi utazása is inspirálta. Nem azért kell útra gyalog, hogy spóroljon, hanem hogy lásson, mesélhessen és hallgasson. Közvetlen kapcsolatba szeretne ugyanis kerülni a helyi emberekkel, hogy azok mesélhessenek neki az országokról, ahol éppen jár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!