Őrizetbe vettek egy párizsi rendőrt, aki rálőtt egy autóra, miután az elindult felé

2022. április 26. – 14:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vették azt a francia rendőrt, aki önvédelemre hivatkozva gépfegyverrel lőtt rá egy gyanús gépjárműre Párizs belvárosában, írja az MTI. A gépkocsiban ülők közül, akik feltételezhetően egy igazoltatás elől próbáltak meg elmenekülni, ketten életüket vesztették, egy ember pedig megsebesült.

A lövöldözés vasárnap este történt, néhány órával a francia elnökválasztás eredményhirdetése után. A rendőrt az ügyészség szerint hétfő délután őrizetbe vette a rendőrség felügyeleti szerve, az IGPN. Hírügynökségi értesülések szerint egy öt rendőrből álló csoport vasárnap este egy, a menetiránnyal szemben parkoló autót vett észre. A rendőrök igazoltatni akarták az autót, ami erre elindult a rendőrök irányába.

A rendőr ezután tüzet nyitott az autóra, ezekből öt vagy hat lövedék találta el a kocsiban ülőket. A járművet vezető 25 éves férfi és 31 éves utasa is meghalt. Mindkét férfi szerepelt a rendőrség nyilvántartásában kábítószerügyek miatt.

A vádhatóság eljárást indított az autósok ügyében is a rendőrökre való rátámadás miatt, illetve a rendőr ellen is a lövöldözés kivizsgálására. A rendőri jegyzőkönyv szerint egy taxisofőr, aki szemtanúja volt a jelenetnek, „megerősítette, hogy jogos önvédelem történt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!