Boltot nyit a Facebook Kaliforniában, hogy élőben mutassa be virtuális kütyüit

2022. április 26. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyitja első fizikai boltját a Facebook, ezzel egy újabb lépéssel közlebb kerül ahhoz, hogy közösségi médiaplatformból harveróriássá váljon, írja a The Washington Post. Az üzletben a vásárlók kipróbálhatják és meg is vásárolhatják majd például a Quest 2 nevű virtuális valóság szemüvegét, okosnapszemüvegét is.

A Facebook már eddig is milliárdokat költött az általa metaverzumnak nevezett virtuális valóságok építésére, a bolt megnyitásával pedig egy újabb lépéssel közelebb kerül ehhez. Az 1550 négyzetméteres Meta Store jövő hónapban nyílik Kaliforniában.

Egy látogató a Meta Oculus Quest2 VR szemüvegét viseli a barcelonai Mobile World Congressen március 3-án – Fotó: Joan Cros / NurPhoto / AFP
Egy látogató a Meta Oculus Quest2 VR szemüvegét viseli a barcelonai Mobile World Congressen március 3-án – Fotó: Joan Cros / NurPhoto / AFP

Ahogy arról korábban írtunk, a távolabbi jövőben a metaverzumban lehet szinte bármi, amit csak lefejlesztenek: virtuális számháború, virtuális piactér, ahol valódi termékeket lehet rendelni, mindenféle VR-videójátékok, sportesemények, AR-pingpongparti egy hologramként megjelenő ellenféllel, aki a világ másik feléről játszik, hasonló módon zajló AR-edzés, esetleg valódi ütésekkel irányított bokszmeccs egy VR-arénában, vagy történelemórán virtuális séta az ókori Rómában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!