Az orosz külügyminiszter szerint a NATO lényegében háborúban áll Oroszországgal

2022. április 26. – 06:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nyugati katonai támogatás azt jelenti, hogy a NATO „lényegében háborúban áll Oroszországgal”, Moszkva pedig ezeket a fegyvereket legitim célpontoknak tekinti – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz állami televíziónak adott interjúban.

„A NATO lényegében háborút folytat Oroszországgal egy meghatalmazott (Ukrajna) útján, és felfegyverzi ezt a meghatalmazottat. A háború háborút jelent.”

Az orosz erők már már többször célba vették a nyugat-ukrajnai hadianyag-raktárakat, és mint a Telex is beszámolt róla, hétfőn több olyan vasúti csomópontot támadtak rakétákkal, amelyeken keresztül nyugati fegyverszállítmányok érkeznek az ukrán hadsereghez. Lavrov megemlítette: fennáll annak a lehetősége, hogy a konfliktus az atomfegyverek alkalmazásáig fajul, de reményét fejezte ki egy békemegállapodás esélyére is. A külügyminiszter azt is mondta: el akarják kerülni egy ilyen konfliktus mesterségesen megemelt kockázatát. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter minderre úgy reagált: Lavrov csak megpróbálja elijeszteni a világot attól, hogy támogassa Ukrajnát. (Guardian, BBC)

Szergej Lavrov – Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko / MTI / AP
Szergej Lavrov – Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko / MTI / AP

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!