Az orosz FSZB sorra jelenti be az Iszlám Állam állítólagos merénylőinek őrizetbe vételét

2022. április 25. – 10:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A dél-oroszországi Sztavropolban őrizetbe vettek egy férfit, aki az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint merényletet tervezett – írja az MTI.

Az őrizetbe vett férfi lakásán házi készítésű pokolgép összeszereléséhez szükséges robbanóanyagot és „roncsoló elemeket” találtak, az FSZB közleménye szerint a gyanúsított az iszlamista terrorszervezet külföldről érkezett utasításai alapján cselekedett.

A fogvatartott beismerő vallomást tett, így terrorcselekmény előkészítése címén indult ellene eljárás az orosz hatóságok szerint.

Múlt csütörtökön az FSZB azt közölte, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten hiúsított meg egy terrorcselekményt, és Szimferopolban őrizetbe vett egy orosz állampolgárt, aki a krími tatár iszlám önkéntes zászlóalj vezetőinek utasítására vasúti sínek felrobbantására készült. Ez a zászlóalj részt vesz az orosz hadsereg elleni harcokban Ukrajnában.

Múlt hétfőn az FSZB az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaság székvárosában, Cserkesszkben vett őrizetbe három orosz állampolgárt, akiket szintén azzal gyanúsított meg, hogy az Iszlám Állam megbízásából készítettek elő merényletet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!