Egy orosz gázipari oligarcha, a felesége és a lánya holttestét találták meg egy spanyolországi üdülőhelyen

2022. április 21. – 22:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy spanyolországi tengerparti üdülőhelyen találták meg egy orosz oligarcha, a felesége és a lánya holttestét, írja a Newsweek. Az eset különsöen furcsa azután, hogy kedden Moszkvában egy egykori Gazprom-vezető és családja halt meg hasonló körülmények között.

A Novatek-Tarkosaleneftegaz nevű cégen keresztül a gáziparban érdekelt, 55 éves Szergej Protosenya a jelek szerint felakasztotta magát a Lloret de Mar nevű tengerparti üdülőhelyen lévő otthonukban, feleségét és 18 éves lányát pedig késsel gyilkolták meg.

A rendőrséget a házaspár legidősebb, Franciaországban élő fia értesítette, aki nem tudta elérni családtagjait. A hatóságok azt vizsgálják, hogy családgyilkosság-öngyilkosság vagy szervezett merénylet történt.

Furcsa egybeesésnek tűnik, hogy kedden Moszkvában a Gazprom Bank egyik korábbi alelnöke és annak családtagjai haltak meg hasonló körülmények között. Az 51 éves Vlagyiszlav Avajev, a felesége és a kisebbik, 13 éves lánya holttestét moszkvai luxusapartmanjukban találták meg lőtt sebekkel.

A holttesteket a nagyobbik, 26 éves lány találta meg. Mivel az ajtó belülről zárva volt, itt is felmerül, hogy gyilkosság és öngyilkosság történhetett. A lakásban 13 féle fegyvert találtak.

Korábban Avajev annak a szakértői teamnak volt a tagja, amely az EU-s vásárlók és a Gazprom között rubelelszámolás részleteit dolgozta ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!