Egy menekülteket befogadó hotel is megsérült a lviv-i rakétázásokban

2022. április 18. – 16:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Makszim Kozickij, Lviv régió kormányzója szerint a hétfői orosz rakétacsapások három katonai infrastrukturális létesítményt és egy autószerelő műhelyt értek el – írja a Guardian.

A jelentések szerint legalább hét ember meghalt, a sebesültek között pedig volt egy gyerek is.

A súlyosan megrongálódott épületek között volt egy szálloda, amely az ország más részein harcok elől menekült ukránokat fogadott – mondta Andrij Szadovij, Lviv polgármestere. „A háború rémálma még Lvivben is elkapott bennünket. Ukrajnában már nincs sehol, ahol biztonságban érezhetnénk magunkat” – mondta egy nő az Associated Press-nek, aki Harkivból menekült Lvivbe.

Erőteljes robbanás rázta meg a Kijevtől délre fekvő Vaszilkovot is, amely a helyiek szerint egy katonai légibázisnak ad otthont. Nem derült ki azonnal, hogy mit találtak el az ágyúzáskor.

Az ukrán kormány két napja leállította a civilek evakuálását arra hivatkozva, hogy az orosz erők ágyúznak és elzárják a humanitárius folyosókat. A luhanszki terület ukrán kormánya szerint négy menekülő civilt lelőttek az oroszok, állítólag a Mariupoli lakosokat sem engedik ki a városból.

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes szerint Oroszországot háborús bűnökért vádolhatják, mert nem engedi a civileknek, hogy elhagyják Mariupolt. Az oroszok eközben a mariupoli „neonáci nacionalistákat” vádolják azzal, hogy akadályozzák az evakuálást.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!