Melitopol korábban elrabolt polgármestere szerint az oroszoknak semmit nem ér a civilek élete

2022. április 18. – 16:28

Másolás

Vágólapra másolva

Ivan Fedorov, az orosz irányítás alatt álló Melitopol polgármestere, akit az oroszok korábban hat napig fogva tartottak, interjút adott Rómában.

A polgármester szombaton találkozott Ferenc pápával és Pietro Parolin bíboros vatikáni külügyminiszterrel, majd részt vett a pápa húsvéti miséjén. A találkozón segítséget kért, hogy megállíthassák a háborút.

Később elfogásáról és szabadon bocsátásáról is beszélt az újságíróknak. „Veszélyes hat nap volt, mert megértettem, hogy az oroszok számára az életem és a civilek élete a nullával egyenlő. Példát akartak statuálni velem, hogy mi lesz, ha nem értünk egyet azzal, amit az oroszok akarnak” – mondta. Fedorov szerint inkább „pszichológiai”, és nem fizikai kínzással kellett szembenéznie, amikor elrabolták.

„Az orosz katonák azt feltételezték, hogy szívesen látják majd őket, de nem… ezért nagyon-nagyon dühösek voltak” – mondta a polgármester. Fedorov azt mondta, hogy továbbra is kapcsolatban áll az emberekkel Melitopolban, ahol súlyos a helyzet. Állítása szerint nincs élelem és gyógyszer, a város nagy részét lebombázták, több mint 200 embert elraboltak, az utca már nem biztonságos.

(Guardian)

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!