Harry herceg üzenete Ukrajnának: A világ veletek van

2022. április 17. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

Harry herceg szerint a világ Ukrajnával van: „Tudjátok, hogy veletek vagyunk. És mégis, többet érdemeltek”, mondta az Invictus Játékok megnyitóján Hollandiában. Arról is beszélt, az ukrán csapat azt mondta neki, „nem egyszerűen azért jöttek, hogy megmutassák az erejüket, hanem hogy elmondják az igazságot, az igazságot arról, ami az országukban történik”.

Felesége, Sussex hercegénéje, azaz Meghan Markle pedig arról beszélt, minden versenyzőnek „fizikailag és érzelmileg” is sokat jelentett eljutni Hollandiába, „nem utolsósorban az ukrán csapatnak, akik mellett mindannyian ott állunk”. Az ukrán csapat különleges engedélyt kapott Volodimir Zelenszkij elnöktől, hogy részt vehessen a sérült katonai veteránok versenyén.

Közben apja, Károly herceg is utalt Ukrajnára húsvéti beszédében. Azt mondta, „megszakad a szíve” azokért, akiknek a háború elől kellett elmenekülniük otthonról. Szerinte ma milliók vannak, akiknek menekülniük kellett, „akiket a múlt megsebesített, akik félnek a jövőtől – és akiknek szükségük van befogadásra, pihenésre és kedvességre”. A walesi herceg szerint „megindító, hogy milyen sokan készek megnyitni otthonukat a rászorulók előtt, és hogy felajánlották idejüket és erőforrásaikat, hogy segítsenek azoknak, akik ilyen lélekromboló bánattal és nehézségekkel néznek szembe”.

A herceg konkrétan nem említette Ukrajnát a beszédében, de a BBC szerint nem kétséges, hogy „az ott kibontakozó borzalmak arra inspirálták, hogy felhívja a figyelmet a menekültek nyomorúságos helyzetére”. (BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!