Ezer tonna üzemanyagot szállító tartályhajó süllyedt el Tunézia partjainál

2022. április 16. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Elsüllyedt a tunéziai Gabesz partjainál egy Egyenlítői-Guineából Máltára tartó kereskedelmi tartályhajó pénteken – írja az MTI a Reutersre hivatkozva. A Földközi-tengeren elsüllyedt üzemanyag-szállító legénységének mind a hét tagját sikerült kimenekítenie a haditengerészetnek.

Gabesztől nagyjából hét mérföldre volt a hajó mikor vészjelzést adott le, melyre a tunéziai haditengerészet reagált. A történteket a tunéziai környezetvédelmi minisztérium a rossz időjárási körülményekkel magyarázta. A hatóságok jelenleg is azon dolgoznak, hogy elkerüljék a természeti katasztrófát, illetve csökkentsék a következményeket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom