Nyert 250 000 eurót a lottón, de nincsenek iratai, így egyelőre nem kapja meg a pénzt

2022. április 15. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Okmányai nincsenek, így nem tudja átvenni azt az 250 000 eurós lottónyereményt, amit Belgiumban nyert egy migráns férfi – írja az EuroNews.

A 28 éves algériai játékos néhány hete egy belga szupermarketben vásárolta meg a nyertes kaparós sorsjegyet 5 euróért, de még mindig nem tudta átvenni a nyereményét, mivel nem tudta személyazonosságát igazolni a belga hatóságok előtt.

„Az ügyfelem illegális helyzetben van, nincsenek papírjai és bankszámlája” – mondta a férfi ügyvédje. „A személyazonosságát igazolni képes dokumentumokat keressük, fel kell vennie a kapcsolatot algériai családjával.”

Mostanra a hatóságoknál van a nyertes szelvény, miután a férfi három barátja megpróbálta megszerezni a pénzt. A férfiakat a rendőrök a múlt héten rövid ideig őrizetbe vették lopás gyanúja miatt, de kiengedték őket.

Verstraete szerint a férfi nem akar menedékjogot kérni Belgiumban, de biztosították róla, hogy addig nem deportálják, amíg meg nem kapja a lottó nyereményét.

A belga nemzeti lottó weboldala szerint a szóban forgó Ca$h kaparós sorsjegy „1 a 3,69-hez” esélyt kínál a nyerésre, de a jegyeket árusító kiskereskedők nem adhatnak ki nagy pénznyereményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!