Hatan meghaltak egy indiai gyógyszergyárban történt robbanásban

2022. április 14. – 08:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás volt egy dél-indiai gyógyszergyárban, ahol tűz ütött ki, a szerencsétlenségnek hat halottja és 13 sérültje van – írja az MTI.

A robbanást és az azt követő tüzet egy polimer gyártásához használt, szivárgó vegyi anyag okozta szerda éjjel. A munkások közül öten a helyszínen az életüket vesztették, egy ember pedig kórházba szállítása után, égési sérüléseibe halt bele. Nagyon súlyos, 80 százalékos égési sérülésekkel tizenhárom embert szállítottak kórházba.

A tűz eloltása helyi jelentések szerint két órát vett igénybe. Az India Today azt írja, hogy hatóságok még vizsgálják, hogy a reaktor felrobbant-e, vagy a tüzet rövidzárlat okozta.

Az indiai miniszterelnök hivatala a Twitteren reagált a történtekre. Együttérzésüket fejezték ki az érintett családok hozzátartozóival és minél gyorsabb felépülést kívántak a sérülteknek.

A hasonló balesetek nem ritkák Indiában, mivel sok esetben nem veszik elég komolyan a biztonsági és építési előírásokat. Sok helyen még tűzoltó-berendezéseket sem szerelnek be. Nem véletlen, hogy 2019-ben két munkahelyi tűzeset is történt: egy kézitáskákat gyártó üzemben rövidzárlat miatt volt tűz, ami negyvenhárom ember halálát okozta, egy épület illegális konyhájában keletkezett tűzvész miatt pedig tizenheten vesztették életüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!