Hatan meghaltak egy indiai gyógyszergyárban történt robbanásban

2022. április 14. – 08:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás volt egy dél-indiai gyógyszergyárban, ahol tűz ütött ki, a szerencsétlenségnek hat halottja és 13 sérültje van – írja az MTI.

A robbanást és az azt követő tüzet egy polimer gyártásához használt, szivárgó vegyi anyag okozta szerda éjjel. A munkások közül öten a helyszínen az életüket vesztették, egy ember pedig kórházba szállítása után, égési sérüléseibe halt bele. Nagyon súlyos, 80 százalékos égési sérülésekkel tizenhárom embert szállítottak kórházba.

A tűz eloltása helyi jelentések szerint két órát vett igénybe. Az India Today azt írja, hogy hatóságok még vizsgálják, hogy a reaktor felrobbant-e, vagy a tüzet rövidzárlat okozta.

Az indiai miniszterelnök hivatala a Twitteren reagált a történtekre. Együttérzésüket fejezték ki az érintett családok hozzátartozóival és minél gyorsabb felépülést kívántak a sérülteknek.

A hasonló balesetek nem ritkák Indiában, mivel sok esetben nem veszik elég komolyan a biztonsági és építési előírásokat. Sok helyen még tűzoltó-berendezéseket sem szerelnek be. Nem véletlen, hogy 2019-ben két munkahelyi tűzeset is történt: egy kézitáskákat gyártó üzemben rövidzárlat miatt volt tűz, ami negyvenhárom ember halálát okozta, egy épület illegális konyhájában keletkezett tűzvész miatt pedig tizenheten vesztették életüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől