Egy orosz parancsnok elmélete szerint az amerikaiak egy ukrán pszichiátrián kísérleteztek biológiai fegyverekkel

2022. április 14. – 19:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegy- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka vezette le elméletét, miszerint az „amerikai tudósok” 2019 és 2021 között „potenciálisan veszélyes biológiai szereket” teszteltek egy harkivi pszichiátriai kórház betegein, számol be erről az MTI.

Kirillov úgynevezett „Moszkva által megszerzett iratokra” hivatkozva azt állította, a szóban forgó „amerikai kísérletekhez” a mentális zavarokkal küzdő pácienseket a koruk, immunrendszerük és nemzetiségük figyelembevételével választották ki. Ez pedig az oroszok szerint azért nem tudódott ki, mert „titoktartási szerződést írattak alá a dolgozókkal” és „nem vezették az adatokat a kórház rendszerében”. „Ezekről az embertelen kísérletekről többen tanúvallomást tettek, a nevüket a biztonságuk érdekében nem hozhatjuk nyilvánosságra” – mondta a parancsnok.

Azt is állította, hogy ukrán laboratóriumokban tanulmányozták a kolera, a tífusz és a hepatitisz vízi úton történő terjesztésének lehetőségét is. Mint elméletében kifejtette, szerinte a Pentagon nemcsak Ukrajnában, hanem Georgiában, Moldovában és Azerbajdzsánban is fizetett „számára érdekes biológiai fegyverkutatásokra”, és arra is, hogy ezek a kutatók denevéreken, madarakon és rovarokon figyeljenek meg kórokozókat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!