Lehallgatóberendezésnek tűnő kütyüt találtak egy izraeli minisztériumban

2022. április 12. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kémbotránytól hangos az izraeli média: több lap is arról ír, hogy lehallgató berendezést találtak a tudományos és technológiai minisztériumban. Egyes források csak általánosságban valamilyen kémkedésre alkalmas kütyüről írnak, mások szerint akár kamera is lehet a berendezésben. Abban azonban nagy az egyetértés, hogy egy utazó kulacsban volt a kémcucc, amit személyesen Orit Farkash Hacohen, a miniszter kapott ajándékba a kínai nagykövetségről.

Az ajándékot elvileg átvizsgálta a minisztérium biztonsági személyzete, de akkor nem találtak semmit benne. Az nem világos, hogy a kulacs mióta volt a minisztériumban, és az sem, hogy az épületen belül hol volt, milyen beszélgetéseket hallgathatott le az, aki kémkedni akart vele.

Azt is tudni véli a Times of Israel, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen ajándékkulacs a minisztériumban, és a közlekedési miniszter irodájába is küldtek ilyen ajándékokat a kínai követségről. Mindkét minisztérium kulcsfontosságú szerepet játszik az Izraelben folyamatban levő és tervezett nagy infrastruktúra-fejlesztésekben, amelyekben Kína is érdekelt mint kivitelező – teszi hozzá a lap.

FRISSÍTÉS: A belbiztonsági szolgálat vizsgálatai alapján úgy tűnik, mégsem lehallgató berendezés volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!