Egy 26 éves magyar nő holttestét találták meg Németországban, a feltételezett gyilkosát Magyarországon fogták el

2022. április 8. – 05:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németországban, Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén kutyasétáltatás közben egy kutya egy holttestet talált. A bajor rendőrség megállapította, hogy a megtalált test egy fiatal nő földi maradványa, aki – a törvényszéki boncolás adatai alapján – 2021. november vagy december hónapban halt meg. Halálát idegenkezűség okozta.

A nyomozás során elvégzett DNS vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot, a 26 éves magyar állampolgárságú nőt,

– írja a rendőrség.

A német nyomozó hatóság adatai alapján a feltételezett elkövető egy hazánkban élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően a sértett szorosabb ismeretségi köréhez tartozott.

A bajorországi nyomozás azt is megállapította, hogy Németországban a nigériai férfi kapcsolatban állt az áldozattal, majd a nő halálát követően a férfi Magyarországra utazott, ahol jelenleg is tartózkodik.

A bajor rendőrség 2022 februárjában megkereste a magyart, majd a magyar rendőrök azonosították a férfi budapesti tartózkodási helyét. A német rendőrök és specialisták Magyarországra utaztak, hogy a magyar nyomozókkal együtt folytassák a nyomozást, végül a férfit 2022. április 5-én reggel Budapest IX. kerületében fogták el.

A férfit ezután gyanúsítottként kihallgatták, majd kiadatási őrizetbe vették. A bíróság április 7-én a gyanúsított kiadatásáról döntött. Az elkövető a kiadatási eljárás során hozzájárult a Németországba történő átszállításához, ami 2022. április közepéig megtörténik. A rendőrök több címen végeztek kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, valamint kihallgatták az ügyben szereplő személyeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!