Rekordon a koronavírus-járvány Kínában

2022. április 3. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordszámú, 13 146 új koronavírus-fertőzöttet jelentett vasárnap a kínai nemzeti egészségügyi bizottság – írta az MTI. A koronavírus-járvány 2020 februári kezdete óta ez a legmagasabb esetszám az országban. Viszonyításul: Kína lakossága 1,4 milliárd. Magyarországon is volt több olyan nap, amikor 10 ezer fölé emelkedett a pozitív esetek száma.

A hivatalos statisztika szerint az esetek többsége (11 691) tünetmentes. A kormány megerősítette, hogy ragaszkodik a „zéró Covid” stratégiájához.

Szombati sanghaji ellenőrző látogatásán Szun Csun-lan kínai miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, a járványügyi stratégiához való rendíthetetlen ragaszkodást, amely gyorsan bevezetett kijárási tilalommal, tömeges teszteléssel és karanténnal jár még kisebb fertőzésszámok esetén is.

Az ország legnagyobb városában, Sanghajban továbbra is teljes lezárás van. A város több mint 26 millió lakosának szinte mindegyike csak Covid-tesztelésre hagyhatja el a lakhelyét. A fertőzöttek elszigetelésére az egész városban sportstadionokat és kiállítási csarnokokat alakítottak át. Vasárnap a 25 milliós Sanghajban minden lakosra kiterjedő önálló antigénes tesztelést rendeltek el, a pozitív eseteket jelenteni kell. Hétfőn az egész városban PCR-teszteket fognak végezni – közölték sanghaji kormányzati tisztviselők sajtótájékoztatójukon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!